Kungsbacka

Bombhot vid Kungsmässan

Polisen har evakuerat parkeringsplatsen utanför Kungsmässan och delar av själva mässhallen efter ett bombhot som ringdes in till larmnumret 112 vid tvåtiden i eftermiddag.

Personen sa att en bomb placerats i en bil och bombspecialister från Göteborg har tillkallats.

– Mot själva kungsmässan har det funnits bombhot tidigare och där har man gjort bedömningar att man inte har behövt rymma ut lokalerna till följd utav de hoten. Men i det här fallet kan man säga att där är uppgifter som gör att det finns all anledning att ta det på allvar, säger polisens informationschef Christer Harplinger.

Har ni hittat en bil som är aktuell?

– Ja, det här är en bil av ett ganska vanligt märke så med det signalamentet på fordonet så har man hittat en sådan bil. Men sedan måste man säkra området så att det inte finns fler bilar av samma fabrikat och av samma färg. Så att man går på rätt fordon.

Hur bedömer du faran för allmänheten?

När det görs avspärrningar så görs de alltid av polis på plats med en hot/riskbedömning, så där är väl tilltagen säkerhetsmarginal.

Har ni någon aning om vad som kan ligga bakom ett sådant här bombhot?

– Det får naturligtvis analyseras för hotet riktas ju främst mot någon som har koppling till det fordon där sprängladdningen sitter. Och då får man göra en hotbildsanalys på det och den åtgärden finns också med i vår hantering, säger Christer Harplinger, polisens informationschef.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista