Geggan på travbanan gör att säkerheten riskeras säger René Jensen. Foto: Johan Davidsson/SR Halland
Halmstad

Tjällossning stoppar trav

Halmstadtravet har för första gången fått ställa in kvällens tävlingar. Tjällossningen har gjort att hästarna sjunker ner mer än en decimeter på vissa ställen och av säkerhetsskäl går det inte att genomföra tävlingarna.

Väderomslaget har gjort att Halmstadtravet har fått ställa in kvällens tävlingar. Travbanan är alldeles för mjuk och under förmiddagen har sportchefen René Jensen och hans kollegor haft fullt upp med att ringa funktionärer och andra delaktiga.

För första gången under de elva år som René Jensen har jobbat på Halmstadtravet har han blivit tvungen att ställa in en tävlingsdag. Det plaskar och skvätter runt de ekipage som trotsar vädret och tränar i sörjan på travbanan.

– Hästarna har stått inne under helgen, de måste ut och luftas. Och vi har sagt att de får köras på stora banan, mitt i banan, där är det ingen större fara. Det är vid de innersta spåren som de stora bekymren är.

– Det är väldigt geggigt, det blir så när det blir tjällossning och det har varit mycket plusgrader under helgen. Det brukar se ut så här varje gång på våren efter en tuff vinter kan man säga. Man hoppas alltid att det ska komma på en tisdag, så har man en vecka på sig fram till nästa måndag att rätta till det. Men nu började det i fredags så tyvärr blir på det här viset, säger René Jensen.

Redan nästa måndag hoppas René Jensen att de ska kunna köra V65 på Halmstadtravet. Kvällens V5-tävlingar flyttas fram och körs troligen någon gång i maj eller juni. Den viktigaste uppgiften just nu är att meddela alla inblandade om de inställda loppen.  

– Vi håller på att ringa runt till 200 – 300 personer som är delaktiga på det ena eller andra sidan. Både de aktiva och de som ska jobba, att meddela dem i god tid, säger René Jensen, sportchef på Halmstadtravet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista