Halmstad

Efterlysta anmälde sig själva

Två av de tre personer som har varit efterlysta sedan i torsdags, misstänkta för att ha kidnappat och rånat en man i Halmstad, kom självmant till polisen sent i går eftermiddag.

De båda, en 21-årig man och en 28-årig kvinna, anmälde sig hos polisen i går i sällskap med var sin advokat. Efter förhör beslöt åklagaren att de fortsatt är anhållna, misstänkta för grovt rån, människorov och övergrepp i rättssak. Ytterligare en man, en 22-åring, är fortfarande anhållen i sin frånvaro och efterlyst.

Det var förra onsdagen som den dramatiska kidnappingen genomfördes. En 20-åring fördes bort från sin bostad i centrala Halmstad, han misshandlades under en flera timmar lång skräckfärd och avtvingades pengar och andra värdesaker. Först efter flera timmar släpptes 20-åringen utanför Laholm och kunde kontakta polis.

– Alla tre misstänkta är kända av polisen sedan tidigare, säger kriminalkommissarie Lars Hamrén, chef för utredningsroteln vid Länskriminalen.

De två som nu sitter anhållna nekar till brott.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista