Pingis

Inget slutspel för HBTK

När sista omgången i pingisligan avgjordes på onsdagskvällen blev det förlust för Halmstad BTK i hemmamötet mot Warta, som vann med 3-2. Därmed slutar HBTK på en 8:e plats, vilket innebär att säsongen är över.

Det blir inget slutspel och laget behöver heller inte kvala sig kvar i högsta serien.

Matchen mot Warta inleddes på bästa tänkbara sätt när Wang Jiang Feng besegrade Wartas Mattias Karlsson med 2-0 i set, men sedan var det tvärstopp och gästerna vann de tre därpå följande singelmatcherna och ledde med 3-1. Hemmalaget kunde hyfsa till siffrorna när Fredrik Håkansson i par med Wang Yin Zhou vann dubbeln med 2-1 och fastställde slutresultatet till 2-3.

HBTK slutar alltså på en åttonde plats och missar därmed årets slutspel och laget bör skänka en tacksamhetens tanke till Växjö som krossade Österlen med 5-0, för det resultatet innebar att HBTK inte riskerade att behöva kvala sig kvar i pingisligan.

När slutspelet drar igång så småningom blir det Falkenbergs BTK som får försvara de halländska färgerna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista