Kungsbacka

Dagmammorna bildar parti

Kungsbacka har fått ytterligare ett lokalt parti som ställer upp i valet till kommunfullmäktige i höst. Det är Dagmammornas Intresseförening, som bildades som påtryckningsgrupp i samband med ett förslag att avskaffa de kommunala dagmammorna, som nu tar steget och blir partiet Din Framtid.

Ännu finns inget partiprogram framtaget, men inriktningen är att partiet behövs för att ta ställning för barnen och ungdomarna i Kungsbacka. Något som partiets ordförande Paul Åhlander menar att de etablerade partierna inte gör idag.

– Vi känner att de inte tar de frågorna på samma allvar som vi gör. Jag menar det har varit nerdragningar här i 20 års tid, någonting måste göras, någon måste tänka till och driva de här frågorna och få en nystart.

Är det ändå inte något av ett enfrågeparti ni driver?

– Nej, definitivt inte. Det behövs ett parti som tar ställning för barn och ungdomar, som går till svar till de politiker som är där idag. Barn - och ungdomsfrågorna de spänner ju över hela samhället.

Var det nya partiet står i olika frågor är ännu inte klart, eftersom partiprogrammet inte är färdigt och  antaget, men grundinställningen är att i varje sakfråga ställa sig frågan hur barnen och ungdomarna i kommunen kommer att beröras av det ena eller andra ställningstagandet, säger Paul Åhlander. Han medger också att Din Framtid kan klassas som ett typiskt missnöjesparti.

– Så är det, det är ett missnöjesparti. Ett ideologiskt oberoende missnöjesparti som vill ta ansvar för de frågorna som våra partier inte gör.

Nu finns det ju många partier som poppar upp men efter ett tag försvinner de igen. Vad talar emot att inte samma sak händer er?

– Det finns som jag ser det ingenting som talar för att det kommer gå åt det hållet. Vi vet att vi kan skapa opinion och vi kan ställa krav och vi har nått framgång så det råder inga tvivel om att Din Framtid kommer vara kvar länge, säger Paul Åhlander. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".