Fredrik Hedin tror på besöksrekord i år. Foto: Roger Bengtsson/SR Halland

Vallåsen går mot besöksrekord

Den rejäla vintern har gjort att årets säsong på Vallåsens skidanläggning på Hallandsåsen är den bästa sedan starten 1987.

Sedan säsongen startade i mitten på december har anläggningen utanför Våxtorp kunnat hålla öppet varje dag och antalet besökare kommer sannolikt att slå alla tidigare rekord.

– Skidåkningsmässigt har det inte varit så bra kanske någon gång som det har varit i år. Så för att åka skidor har det varit en fantastisk vinter. Vi i uppe i 74 dagar som vi har haft öppet, vi öppnade den 19 december och har bara haft stängt på julafton, säger Fredrik Hedin, VD på Vallåsens skidanläggning.

Efter ett riktigt magert 2008 för Vallåsens skidanläggning kom årets vargavinter synnerligen lägligt. Anläggningen har kunnat erbjuda åkning hela vintern och besöksantalet kommer med all säkerhet att bli det högsta sen backen öppnades 1987 spår Fredrik Hedin.

– På besökssidan är det ju väldigt mycket bättre, vi har ett tidigare rekord från 2005 – 2006, vi får se om vi slår det, det gör vi antagligen, det har varit väldigt bra beläggning. Jämfört med förra säsongen är det ju redan dubbelt så många besökare, det blir en jättebra säsong, säger Fredik Hedin.

Förutom skidsugna sydsvenskar är danskarna en viktig kundgrupp på Vallåsen och de som håller ut längst på säsongen enligt Fredrik Hedin. Två som suttit i bilen några timmar för att kunna åka skidor på Hallandsåsen är Allan och Claus från Rörvig på Själland.

– Det är fint.
– Ja, jag har inte stått på ett par skidor på flera år, säger Allan och Claus från Själland.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista