Förstörda byggnader i Dichato, Chile. Foto: Natacha Pisarenko/Scanpix

"Det är en ständig oro"

Kaos, skräck och undergångsstämning - det är bilden av vardagen i den drabbade delen av Chile, fem dagar efter den svåra jordbävningen.

Marcella Montecinos från Halmstad upplevde skalvet på plats i huvudstaden Santiago. Nu hoppas hon på lift i en lastbil söderut för att köpa mat.

– Vi får se vad som händer, om vi får plats i lastbilen för då hade vi tänkt att följa med och köpa de mest behövliga sakerna som mjöl, bakpulver, ris. För det finns ingenting. De har plundrat allt, affärerna, det finns ingenting. Det är kaos, folk tror att världen kommer gå under. De har köpt allt de behöver, folk har köpt överdrivet bensin, tagit ut alla pengar ur automater, så man kan inte ta ut några pengar för det är tomt.

– Det är en ständig oro att det ska hända igen, jag är fortfarande lite rädd för det är efterskalv var och varannan dag, två gånger om dagen ungefär. Jag sover nästan med kläderna på just för att vi ska kunna gå upp snabbt och ta våra grejer som är viktigt för att överleva, säger Marcella Montecinos.    

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista