Halmstad

Samarbete viktigt för ny VD

Det är en långsiktig process att återskapa det kommunala evenemangsbolaget Halmstad & Co:s rykte. Det säger Johan F Lundberg, som på fredagen utsågs till ny VD för bolaget.

Johan F Lundberg, som närmast kommer från Svenska Mässan i Göteborg, där han sedan 2002 hållit i den årliga rese- och turismmässan, är 49 år och bosatt med familj i Mölndal. Som trumfkort för Halmstad nämner han läget på västkusten, mitt emellan Köpenhamn och Göteborg, och den nya Halmstad Arena.

Under förra VDn Anja Kreivi skar det sig mellan evenemangsbolaget och de ideella krafter som tidigare medverkat i bland annat Halmstad 700-firandet. Johan F Lundberg säger att en av hans första uppgifter blir att skapa ett samarbete mellan professionella nöjes- och turismaktörer och ideella krafter som vill vara med.

När det gäller den kompetensflykt och det försämrade rykte som Halmstad & Co varit utsatt för alltifrån den tidigare VDns tid till det dryga halvår utan VD som nu gått, säger han att det blir en långsiktig process att vända utvecklingen.

Johan F Lundberg tillträder sin nya VD-tjänst i början av juni. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista