Michael Burströms butik blev vattenfylld vid branden. Foto: Magnus Hagström/SR Halland
VARBERG

Fick butiken vattenfylld av branden

Michael Burströms thailivs-butik på Prästgatan i Varberg blev vattenfylld efter söndagsnattens brand som förstörde restaurangen i samma hus.

– Vi har en thaibutik som ligger jämte restaurangen som har blivit vattendränkt fem centimeter över hela lokalen i och med branden i restaurangen.

Har du varit inne och tittat?

– Ja, det är lite swimmingpool kan man säga.

Vad händer med butiken?

– Det troliga är att det måste rivas och då måste vi ha ny lokal, och det är inte lätt här i stan.

Hur känns det?

– Det är tungt just nu. Det drar med sig mycket jobb, säger Michael Burström.

Branden i trähuset i centrala Varberg utbröt vid tvåtiden natten mot söndagen och ledde till ett utdraget släckningsarbete.

Boende och grannar fick evakueras men ingen ska ha blivit skadad.

Polisen säger att den tekniska undersökningen av brandorsaken antagligen inte kan börja förrän på måndagen.

För säkerhets skull rubriceras händelsen som misstänkt mordbrand, men det fanns på söndagen inget som talade för att branden skulle vara anlagd.

Efter ett utdraget släckningsarbete med många glödhärdar i taket kunde räddningstjänsten trappa ner sina insatser vid tiotiden.

– Restaurangdelen har väldigt stora skador. Så har vi två lägenheter ovanpå restaurangen som har fått stora skador, och så skador i närliggande butiker, säger räddningstjänstens brandingenjör Matilda Gustafsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista