Kungsbacka

Inget hotell på brandtomten

Det blir inget hotell på den så kallade Brända tomten vid Torget i Kungsbacka. Byggherrarna Monica och Stefan Hamrin har i sista stund bestämt sig för att bygga bostäder i stället.

– Vårt mål och vår ambition var att bygga hotell. Vi har ritningar och allt klart men efter noga överväganden har vi kommit fram till att det är bättre med lägenheter. Vi har hela tiden haft det som ett alternativ, berättar Stefan Hamrin.

Efter branden vid Torget i Kungsbacka 2006 så utmynnade alla diskussioner i att luckan i bebyggelsen skulle fyllas med ett hotell.

Men bygget har aldrig kommit igång, och nu kommer alltså förklaringen.

Kommunalrådet Per Ödman (M) säger att nu blir det lättare att få beläggning på det enda hotell som finns, att bostäder också ger liv åt innerstaden och det är bra att det äntligen händer något.

Turistchefen Stellan Nyberg säger att visst hade ett hotell varit välkommet, men det är faktiskt inte självklart att det behövs.

Varför har paret Hamrin då ändrat sig? Handlar det om ekonomin?

– Det är klart, det har varit en finanskris emellan, men det är väl inte det primära. Det är väl mer att i vår totala verksamhet och totala innerstaden så tror vi att det här kan tillföra minst lika bra liv och rörelse i stan som ett hotell, säger Stefan Hamrin.

Men tror du inte att kommunens ledning förväntar sig att ni ska bygga ett hotell?

– I byggplanen finns det ju redan inskrivet en möjlighet att bygga lägenheter.

Är det mer lönsamt just nu med lägenheter än hotell?

– Nej, det vill vi nog inte säga. Men driver man hotell ska man ju brinna för det, och det gör vi, men vi tror att det passar bättre in just nu för tillfället för oss att bygga lägenheter, säger Stefan Hamrin.   

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista