Halmstad

Utvecklingsstörda får sämre stöd

Det är helt fel att dra ner på personal som arbetar med barn med utvecklingstörning. Nu kommer protesterna mot Halmstads kommuns beslut att om nedskärningen.

En av de föräldrar som skrivit under brevet till socialnämnden är Carolina Bjering Engström som också är förskollelärare i Harplinge.

– Spara inte på de här barnen. De behöver så mycket hjälp. Vi föräldrar kämpar mot neddragningar och att det ska finnas resurser. Ju mer resurser man lägger ner på de här barnen desto mer självständigare blir de som vuxna, säger Carolina Bjering Engström.

Förskolekonsulenten som varit ett expertstöd som de elva barnen haft tillgång till, har nu inte längre en heltidstjänst hos de barnen. Stödpersonen  har placerats om till att arbeta halvtid jobba på fritids.

"Hur kan det komma sig att man prioriterar bort insatser för just våra barn som verkligen har särskilda behov?" frågar sig föräldrarna i brevet.

Åsa Sörman, chef på Socialförvaltningen, menar att de vant sig vid att ha mycket råd och stöd, men att barnen nu blivit färre med åren och att det inte finns ekonomi för en heltidstjänst för dessa barnen med särskilt stöd.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista