Halmstad

Utebliven information till föräldrar

Orsaken till att allt färre föräldrar till barn med utvecklingsstörning i Halmstad efterfrågar stödet från en förskolekonsulent är att kommunen inte berättar om att den möjligheten finns. Det tror hon själv - den förskolekonsulent som nu tvingas gå ner på halvtid sedan socialförvaltningen sparat in halva hennes tjänst och det med hänvisning till att allt färre föräldrar frågar efter det stöd som förskolekonsulenten erbjuder.

Neddragningen kan få allvarliga konsekvenser säger nu konsulenten i fråga - Eivor Christiansson:

– Ja, stödet är ju jätteviktigt för både barnen och föräldrarna. Det här är ju barn med speciella behov. De går inte direkt in i barngrupper utan det måste finnas ett pedagogiskt stöd runtomkring barnet och det är ju jag som hjälper till att slussa in barnen.

Eivor följer upp med stödsamtal, åtgärdsprogram och annat som krävs för att pedagogiken skall funger.

Tidigare har chefen på socialförvaltningen, Åsa Sörman, sagt att man är tvingad att spara och att samtidigt allt färre föräldrar frågar efter det stöd förskolekonsulenten erbjuder.

– Det tror jag beror på att man inte talar om att den möjligheten finns, kommenterar Eivor Christiansson.

Talar du inte i egen sak? 

– Nej, jag talar för barnens sak! svarar Eivor Christiansson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista