Halland

Regionchefen för LRF avsatt

Efter sex år som chef för LRF Halland har Henrik Andersson fått besked om att han inte är önskvärd längre när alla regionchefer nu omprövas. Henrik Andersson säger till Radio Halland att beskedet kom helt överraskande för honom.

– Jag har inte hört om någon kritik mot mitt sätt att leda arbetet, inte heller att någon annan regionchef fått samma besked som jag, säger Henrik Andersson.

LRF Hallands styrelse har diskuterat chefsfrågan i samband med en större omorganisering som görs inom hela LRF. Lennart Nilsson, ordförande i Halland menar att Henrik Andersson inte är sparkad från sin chefspost:

– Det är så att utifrån den förändringsprocess och den dialog vi har om vad vi ser i framtiden så formellt sett är Henrik inte uppsagd. Här finns ett antal möjligheter och omställningar att söka andra tjänster inom LRF. Så det är en förändringsprocess som pågår nu och från det har vi valt att gå skilda vägar vad det gäller regionchefsskapet, säger Lennart Nilsson.

Finns det någon uttalad kritik från LRF:s styrelse på någon punkt när det gäller Henrik Anderssons sätt att sköta sitt arbete under de sex år som har gått?

– Det går vi inte in på offentligt. Det är en intern process som pågår här.

Uppenbarligen finns det någonting som ni anser att Henrik Andersson inte har som ni vill se i en ny regionchef, kan du ge ett exempel på vad det är ni skulle vilja ha?

– Av respekt för Henrik så gör jag inte det.

Henrik Andersson har redan lämnat sitt arbete, är det ni i styrelsen som har bett honom göra det?

– Nej.

Tror du att det här blir enbart av godo för LRF Halland, det här chefsbytet?

– Det är möjligt att det blir en viss turbulens i den situationen där men framöver ser jag med tillförsikt på det här, säger Lennart Nilsson, ordförande i LRF Halland.      

Henrik Andersson har varit regionchef för LRF Halland i sex år.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".