Sista matchen för Wrethander

Kristian Wrethander har vunnit sex SM-guld med Hylte Volley, nu är hans tid i klubben över. Hylte föll i den fjärde kvartsfinalen mot Örkelljunga med 3-0 i set. Laget är utslaget ur SM-slutspelet och Wrethander tackar för sig.

Den fjärde kvartsfinalen mellan Hylte och Örkelljunga blev aldrig någon riktig match. Hylte, utan två av sina ordinarie spelare, kunde inte matcha ett starkt spelande Örkelljunga. Matchen var över på en dryg timma efter setsiffrorna 19-25, 20-25, 19-25. Det betyder att skånelaget spelar semifinal och att säsongen är över för Hylte.

Över är också tiden i Hylte Volley för tränaren Kristian Wrethander. Efter matchen hyllade publiken Wrethander med applåder som inte ville ta slut. Han har som spelare och tränare i laget varit med om föreningens alla stora framgångar med sex stycken SM-guld. Nu vill han i stället ge sin tid till familjen och ett nytt arbete.

– Jag är jäkligt stolt över att ha fått vara här den här tiden och ständigt krigat i toppen, sa Wrethander efter matchen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".