Halmstad Skateboard Klubb har drygt 140 medlemmar. Foto: Patrick Sörquist/Scanpix
Halmstad

Klart med en skejtpark

Halmstad ska få sin egen skejtpark. Den ska ligga intill Simhallen på Sannarpsområdet till en kostnad av sex miljoner kronor och ska vara klar efter sommaren.

– Jag blev riktigt glad. Vi har kämpat för det här länge nu. Vi har legat på kommunen i många år men det först den senaste tiden som vi märkt att något positivt höll på att hända, säger ordförande i Skateboardklubben Jesper Stjernström som vill poängtera att det var vice ordförande för Halmstad Skateboard Klubb Johan Svahn, som var initiativtagaren till idén.

Trots visat intresse från kommunens sida så blev det en utdragen process. Men så på tisdagen beslutade alltså kommunstyrelsens beredningsutskott att det ska byggas en  skatepark på Sannarp.

Det handlar om ett arbetsmarknadsprojekt där finansiärerna kommer från kommunen, Arbetsförmedlingen och HFAB. Det ska börja byggas i maj och är färdig tidigast i september. Halmstad Skateboard Klubb har drygt 140 medlemmar och Jesper Stjernström tror att det finns ungefär 200 skejtare till bara i Halmstad.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".