Handboll

Drott föll mot Guif - nu startar kvartsfinalserien

Avslutningen av elitserien i handboll blev inte riktigt vad Drott tänkt sig. Det blev förlust mot formstarka Guif, som vann med 33-26. Nu väntar kvartsfinalserien där Drott hamnar i samma grupp som Alingsås, Guif och IFK Skövde.

Det var inte Drotts kväll i Arenahallen när sista omgången av handbollens elitserie spelades. Guif vann med klara 33-26 efter ledning i halvtid med 15-11. Guif hade ledningen under större delen av matchen och hemmalaget stod inte att känna igen, varken i anfallsspelet eller försvarsmässigt. Ett visst hopp fanns i inledningen av den andra halvleken då Drott gjorde tre raka mål fram till 14-15, men sen tog det stopp. Gästerna från Eskilstuna var effektiva framåt och kunde lätt komma förbi Drotts försvar samtidigt som deras målvakt Daniel Johansson storspelade. De 1.940 som såg matchen fick se Jonny Olsson och David Löfgren svara för sex mål vardera.

I och med förlusten slutar Drott på en femteplats och det innebär att laget hamnar i samma kvartsfinalgrupp som Alingsås, Guif och IFK Skövde. Alingsås får med sig tre bonuspoäng, Guif två, Drott en och IFK Skövde ingen. Drott inleder kvartsfinalspelet nu till helgen med att möta IFK Skövde på bortaplan.