Kungsbacka

Aranäshallen planeras byggas ut

En ombyggd handbollshall i stället för en helt ny. Det är vad Kungsbacka kommun nu siktar på för att lösa handbollsklubben Aranäs behov inför kommande elitseriespel.

Handbollens elitorganisation kräver fler läktarplatser, annars kan Aranäs tvingas att spela någon annanstans än i Kungsbacka. Att det brådskar med en lösning är viktigt för Kjell-Åke Andersson, ordförande i Nämnden för Fritid, när han lanserat idén om att bygga om den nuvarande hallen.

– Det är tidsaspekten, det går mycket fortare plus att det kostar väl inte riktigt så mycket, säger Kjell-Åke Andersson.

Planen går ut på att bygga ut på den parkeringsplats som idag finns mellan A- och B-hall. Det skulle ge läktare på båda långsidorna, och även nya domar- och klubbrum. Kostnaden blir uppskattningsvis 10 - 15 miljoner kronor i stället för åtminstone 40 - 50 miljoner för en helt ny hall. Aranäs gillar idén.

– Spontant tycker vi att det verkar vara en ganska bra lösning, vi trivs väldigt bra i Aranäshallen och vår publik trivs väldigt bra här. Det som vi tycker är väsentligt är att vi får in den publiken som vill komma och att vi förkortar byggprocessen. Ponera att man kan ha den klar, om det nu går jättesnabbt, kanske till halva nästa års säsong, 2011 – 2012. Det hade varit fantastiskt roligt, säger klubbens ordförande Åke Demén.

Tidigare har det som sagt talats om att bygga en helt ny hall . Missar man inte den chansen om man nu prioriterar en snabbombyggnad av den befintliga?

– Det är svårt att säga, vi har fortfarande visioner om framtiden. Nu tar vi det här steget till att börja med, säger Kjell-Åke Andersson, ordförande i Nämnden för Fritid.

Nu ska kommunen mer exakt ta reda på förutsättningarna för att bygga ut nuvarande handbollshallen. Förhoppningsvis är förstudien klar till sommaren, därefter kan ett slutgiltigt beslut tas.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista