Halmstad

Anlagd brand på Hallägraskolan

Hallägraskolan i Halmstad utsattes i natt för en anlagd brand. Men elden kunde begränsas tack vare rökdetektorer.

Branden på ett tak på skolan misstänks vara anlagd och polisen som genomförde en teknisk undersökning har funnit spår av brännbar vätska.

– Detta kunde fått väldigt allvarliga följder, skolan kunde ju brunnit ner. Nu hade vi tur att vi hade brandlarm inne på vinden och räddningstjänsten var snabbt på plats, säger Claes Johansson är områdeschef på fastighetskontoret i Halmstad.

Vilka åtgärder har ni från fastighetskontoret vidtagit efter den här branden?

– Vi kommer att rondera skolan hela helgen med säkerhetsvakter. Det är för att se om folk är i rörelse, vid byggnaderna, så att de inte slutför uppdraget så att säg.

Kommer ni att göra liknande vid andra ställen?

– Ja, de skolorna i närområdet, Jutarumsskolan, Kyrkskolan, Bäckagårdsskolan, Klockargårdsskolan kommer också att ronderas under helgen.

Hur vanligt är det att ni vidtar sådana här åtgärder?

– Det händer ganska ofta. Vi hade tillbud i vintras, när man slog in rutor, då gjorde vi liknande insatser, säger Claes Johansson. 

Undervisningen på Hallaägraskolan påverkas inte av branden och inte heller det Öppna Hus arrangemang som är planerad för den här dagen.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".