Peter Nygren, vd på Arise Windpower. Foto: Ingvar Karmhed/Scanpix
Halland

Vindkraftbolag vill sälja aktier

I går var sista dagen för privatpersoner att teckna aktier i Arise Windpower, vindkraftbolaget med säte i Halland. Och när bankerna stänger i eftermiddag kan inte heller institutionsplacerare teckna några aktier längre.

– Vi har haft väldigt många bra möten både i Norden och Europa och träffat 75 olika investerare. Och det är ett väldigt stort intresse både för sektorn och vårt bolag, säger Ariese vd Peter Nygren.

Både svenska och internationella investerare har visat intresse för Arise och på onsdag står det klart hur stort det intresset är.

O2, ett annat vindkraftsbolag, ägt av bland annat ett Wallenbergbolag och finansmannen Robert Weils Proventus, har också sökt börsnotering men beslöt i går att dra sig tillbaka från börsen. Intresset från aktieplacerarna var inte tillräckligt stort helt enkelt. Men Arise har inga avsikter att inte fullfölja börsintroduktionen enligt Peter Nygren.

– Nej, vi står stadiga och trygga med det vi gör och det ser väldigt bra ut, säger han.

Vad betyder det för Arise att ta plats på börsen?

– Det säkerställer fortsatt expansion. Vi har ju parker i drift och väldigt gott om pengar egentligen men vi kan bygga ännu fler parker billigt och effektivt. Och det tänker vi göra med de pengarna.

Blir det en bra affär för aktieägarna?

-- Vi ska göra allt för att det ska bli en bra affär för de som sätter in sina pengar i bolaget, säger vd Peter Nygren.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista