Fuktskador ett resultat av vintern

Den långa kalla vintern har inneburit många vattenskador i bostäder. Vattenrör som fryser sönder ställer till med stora materiella skador till mycket stora kostnader.

Kent Arvidsson i Varberg har en firma som avfuktar och torkar upp hus efter vattenskador:

– Det har varit otroligt mycket frysskador. I normala fall kommer det in fyra – fem i veckan, nu har det varit uppåt femton – tjugo i veckan. Telefonen har gått varm sedan strax efter jul, då kom de första skadorna in. Det var efter det första kylan och det blev milt igen, då hade det tinat i rören, säger Kent Arvidsson.

– Mycket sommarstugor är det och folk som har varit på semester, så har pannan stannat.

Hur ser det ut när du kommer?

– Ofta så har rörläggaren varit där och stängt av vattnet. Golv flyter, det droppar från taket och i och med att husen ofta är nerkylda så är det kondens både på väggar och tak och det rinner från fönster. Det kan vara hus på 200 kvadratmeter och det kanske har påverkats av skadan i tre rum men det är kondens i hela huset. Färgen flagnar, tapeten har rullat sig och takskivor har ramlat ner. Det är riktig katastrof, säger Kent Arvidsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista