Konkursförvaltaren Arne Rohdin bedömer spekulanterna som seriösa. Foto: Magnus Hagström/SR Halland
KUNGSBACKA

Hopp för konkursdrabbat tryckeri

Förhandlingar pågår med två intressenter om att ta över konkursdrabbade Kungsbacka Graphic. Kanske kan det rädda åtminstone en del av de 185 jobben.

I väntan på besked har konkursförvaltaren Arne Rohdin stoppat driften på tryckeriet.

– Personalen jobbar inte med den produktion de normalt gör. Nu är det fråga om att skydda och konservera utrustningen och göra i ordning, och efterhand kommer de att arbetsbefrias, säger Rohdin.

Han anser inte att fortsatt drift är till nytta för dem som har pengar att fordra i konkursen.

Under hösten och vintern har huvudägaren Leif Axelsson förhandlat med flera tänkbara köpare, men det sprack med den sista så sent som i söndags, och därför blev det konkurs i måndags.

Torsdagen är  egentligen avlöningsdag, men personalen lär få vänta några dagar innan de får lön via den statliga lönegarantin.

Arne Rohdin förhandlar med två intressenter och hoppas att någon av dem kan ta över och behålla åtminstone en del av personalen.

– Det goda i den här konkursen är att jag i dag har förhandlingar med två skilda intressenter.

Som du kan spela ut mot varandra?

– Ja, så kan man uttrycka det.

Bedömer du att de är seriösa och inte bara vill köpa för att lägga ner?

– Nej, jag bedömer att de är seriösa och avser att vara kvar på orten om det går att lösa. Det har att göra med att utrustningen med tryckerimaskiner kostar mycket att flytta till annan ort. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".