Lars Hamrén. Foto: Stig-Åke Jönsson/Scanpix
Varberg

Polisen förtegen om rånarbyte

Polisen ger nu sin bild av vad som hände då banken på Håstens Torg i Varberg rånades i tisdags förmiddag. En av de fyra rånarna satt kvar i flyktbilen, medan en av de tre som kom in i banken tog position vid dörren.

– Alla var maskerade, de har luvtröjor på sig. En av gärningsmännen är som vi säger extremt lång, han är drygt två meter lång. De röjer omkring bland personalen och säger att de ska öppna så att det kommer åt pengarna. De är inne relativt kort stund innan de får något tecken från den som står vid entrén som säger att de ska avbryta och lämna lokalen. De lämnar lokalen med en mindre summa pengar, säger kriminalkommissarie Lars Hamrén.

Det finns en uppgift om 50 000 krornor, är det en mindre summa?

– Det är en mindre summa pengar de har kommit över. Något annat yttrar jag mig inte om.

Just nu slutar spåren där rånarna lämnade sin flyktbil på Granvägen på Brunnsberg där polisen misstänker att rånarna bytte bil.

– Vi söker uppgifter från folk som kan ha sett någonting i samband med ett eventuellt bilbyte på platsen. Vi tror att någon kan ha ställt en bil på Granvägen, innan rånet för att ha som andra flyktbil, säger Lars Hamrén.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".