Jörgen Persson. Foto: Bela Szandelszky/Scanpix
Bordtennis

Jörgen Persson tillbaka i HBTK - siktar på sitt 7:e OS

Bordtennisspelaren Jörgen Persson skrev på fredagskvällen på ett tvåårskontrakt med Halmstad BTK, den klubb där karriären startade för över 30 år sedan. Jörgen meddelade också att han har för avsikt att kvala in till OS i London 2012, i så fall hans 7:e raka OS-turnering.

Jörgen Persson, 44 år i april, har alltså skrivit på för att representera Halmstad BTK de närmaste två åren. Han sluter därmed cirkeln, för det var i just HBTK karriären inleddes. Siktet är inte enbart inställt på att spela i Pingisligan, utan Jörgen ser också sin satsning i HBTK som ett led i att försöka nå sitt 7:e OS, London 2012. Världsmästaren från 1991, som saknar en olympisk medalj, kommer om satsningen går hem i så fall att tangera pistolskytten Ragnar Skanåkers sju olympiska spel, vilket är svenskt rekord. Jörgen känner sig fortfarande hungrig och vill erövra nya triumfer i pingishagen och tycker att det är lika roligt som förr. Däremot vill han gärna trappa ner lite på allt resande. För Halmstad BTK blir det en välkommen förstärkning och laget kommer att satsa ytterligare för att nästa säsong åter tillhöra svensk pingis yppersta elit.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".