Halmstad

Gjorde inbrott i polishuset

Trots tidigare sabotage och hot mot polishus i länet var det ingen som reagerade när larmet gick på länets huvudpolisstation i Halmstad i helgen. I dagsljus kunde tjuven, ostört, bryta sig in i receptionen på bottenvåningen och ta ett kassaskrin med 100 kronor och ta sig ut samma väg han kommit.

– Larmet gick upp till vår ledningscentral men någonting har brustit. Så att inte förrän en stund senare upptäckte man att någon hade varit inne i en utav våra kontorslokaler, i anslutning till receptionen. Och där tagit ett kassaskrin med lite växelpengar, under 100 kronor, säger Christer Harplinger, informationschef på polisen i Halland.

Det var i samband med ett vaktbyte, en timme efter att larmet gått som inbrottet upptäcktes. Det trots att ledningscentralen, som fick larmet, bara ligger några våningar ovanför. Larmet från det uppbrutna fönstret utlöstes klockan kvart i sex i går morse, ett larm som går direkt till polisens ledningscentral, några våningar upp. Men först en timme senare upptäcktes inbrottet av polis i samband med vaktombytet.

– Polishuset är ett skyddsobjekt och sådant här skall bara inte ske, säger Christer Harplinger.

Nu skall det utredas om och när larmet kvitterades på ledningscentralen. De kameror som finns täcker inte den gavel där vädringsfönstret sitter.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".