Halland

(FP) lär om politik

I dag drar Folkpartiet i gång sin politikerskola för Varbergs- och Falkenbergsborna.

Tre gånger ska de som är intresserade av att ägna sig åt politik träffas och få information om hur partier fungerar och vad politiker egentligen gör. 

Och intresset är stort enligt Tommy Rydfeldt, Folkpartiets politiske sekreterare i Halland.

– Jag räknar med att vi kommer att bli cirka 20 deltagare. Tidigare har vi haft en skola i Kungsbacka med 40 deltagare.

Är Kungsbackaborna mer intresserade av politik än Varbergs- och Falkenbergsborna?

– Det tror jag inte, men vi kom i rätt tid i Kungsbacka. Det är en expansionskommun där många är nyinflyttade och nyfikna på politiken i Kungsbacka.

Enligt Folkpartiets inbjudan är inte politikerskolan kopplat till något parti utan det handlar om att öka intresset av att arbeta politiskt över huvud taget. Därför kan de som deltar välja att följa med på ett studiebesök i riksdagen och prata med riksdagsledamöter från olika partier. Utbildningen är inte heller kopplad till höstens val utan kommer att fortsätta nästa år.

Men varför gör Folkpartiet detta?

– Av två skäl, för det första vi vill engagera folk i politiken. Det behövs mer människor som är med i politiken. För det andra så hoppas vi att deltagarna efter politikerskolan väljer att engagera sig i Folkpartiet.

Men det förekommer ingen partipolitik säger ni, men är det inte ett sätt att locka medlemmar?

– Jo, det är det givetvis. Men vi hade när vi körde i Kungsbacka deltagare som sedan gick med i andra partier. Detta är ett sätt för människor att lära sig mer om hur politik fungerar, säger Tommy Rydfeldt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista