Personalnedskärningar inom Halmstad primärvård

Primärvården i Halmstad måste skära bort kostnader på två miljoner kronor de närmaste två åren. Det betyder att landstinget måste göra sig av med personal.
Tidigare har beslut tagits om besparingar på en dryg miljon, men det räcker inte. Det måsta skäras bort för ytterligare två miljoner kronor. Det betyder personalminskningar, och primärvårdschefen Lennart Areskog utesluter inte uppsägningar. Förhandlingar förs nu med facket. Det handlar troligen om fem eller sex tjänster för sjukgymnaster och arbetsbiträden, och lika många inom administrationen. Lennart Areskog säger till P4 radio Halland att man ska göra allt för att det ska märkas så lite som möjligt för patienterna, men han kan inte garantera att man kan klara att hålla de väntetider som man har idag. Det finns inte heller pengar till att inrätta de önskade kurators- och psykologtjänsterna. Enligt Areskog är det mycket bekymmersamt, eftersom det finns ett stort behov av den kompetensen. Två år får primärvården i Halmstad på sig att få ekonomin i balans.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".