Oklart om skollokal i Halmstad

Det är inte självklart att utbildningsföretaget Ultra Utbildnings AB kan starta sin nya grundskola i gamla Telegrafhuset på Lilla Torg i Halmstad.

Fastighetsägaren Skanstornet har inte haft någon kontakt med företaget och själva säger Ultra att man haft kontakt med en person som sagt sig vilja köpa fastigheten av Skanstornet.

Men inte heller det känner fastighetsägaren till.

Ultra Utbildnings AB har fått besked från Skolverket att man får öppna en ny grundskola i Halmstad, som ska heta Olympia och ska inrikta sig på idrott och hälsa.

Företaget har redan siktat in sig på en lokal, nämligen det gamla telegrafhuset i centrala staden. Rune Tedfors vd för Ultra säger till P4 Radio Halland att huset har ett bra läge och bra lokaler för skolverksamhet.

På baksidan finns idag en stor parkeringsplats, och där ska en inhägnad skolgård byggas enligt löften från fastighetsägaren säger Rune Tedfors. Men Skanstornet, som äger fastigheten, säger att man inte haft någon kontakt med Ultra om någon skola.

Ultra har redan en skola i Halmstad, John Bauergymnasiet, en fastighet som ligger bara några minuters promenad från Lilla Torg. Det är den fastighetsägaren som Ultra haft kontakt med, berättar Rune Tedfors senare på eftermiddagen för P4 Radio Halland. Och den fastighetsägaren säger sig vara intresserad av att köpa hela gamla telegrafhuset. Inte heller det stämmer säger VD på Skanstornet, Christel Armstrong Darvik.

Fastighetsägaren som Ultra Utbildnings AB träffat i Halmstad heter Greger Pettersson och han säger att han har visat lokalerna tillsammans med en mäklare.

Men några konkreta planer på att köpa fastigheten har han inte, även om han tidigare visat intresse för att göra det.

Greger Pettersson säger till P4 Radio Halland att han anlitats av skolan som konsult för att hitta lokaler till den nya grundskolan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".