Skyddsombudet slutar på Bläshammar

Skyddsombudet Sven-Olof Bengtsson som råkade i slagsmål med en elev på Bläshammars skola i Varberg kommer inte att återvända till skolan. Det kom han och skolans ledning överens om igår.

Han kommer även i fortsättningen arbeta inom skolverksamheten i Varbergs kommun, uppger TV4 Halland.

På ett informationsmöte på skolan igår kväll om lämnade ett stort antal föräldrar över en skrivelse till Barn- och Utbildningsnämnden med krav på rektor Eva Nikells avgång.  I ett brevet ställer de också en rad frågor om exempelvis personalens och ledningens mål och regler för skolans drift och trivsel.

Det var för två veckor sedan som skyddsombudet stoppade undervisningen på Bläshammar. Han ansåg att skolan var på väg mot anarki, med en ohållbar arbetssituation för personalen.

Dagen efter hamnade skyddsombudet i bråk med en elev, efter att ha försökt avstyra ett snöbollskrig. Eleven slog läraren, som sedan slog tillbaka inför en tv-kamera

Både lärarnas riksförbund och föräldrar har kritiserat ledningen för Bläshammars skola och krävt åtgärder.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista