Handboll

Drott förlorade - Ystads IF utjämnade till 1-1

I den andra SM-semifinalen mellan Drott och Ystads IF drog skåningarna det längsta strået och vann med 29-24 inför 3.496 åskådare i Arenahallen. Det står nu 1-1 i matcher.

Trots storpublik, nästan 3.500 åskådare som stöttade hemmalaget, förlorade Drott den andra SM-semifinalen med 24-29. Under större delen av matchen var det gästerna som var i en knapp ledning, men Drott hade 12-12 i halvtid och 18-18 halvvägs in i den andra halvleken. Ystad var sedan steget före och mot slutet av matchen kunde drottarna inte hota gästerna.

I Drott kom inte försvarsspelet upp i den höga nivå laget visat i tidigare matcher. Målvakterna Stephen Nielsen och Robert Bladh, som alternerade, var klart godkända, men gjorde inte de räddningar som hade behövts för att hemmalaget skulle kunna vinna. De hade inte heller den allra bästa hjälpen av uteförsvaret. Till Robert Bladhs pluskonto får läggas de tre straffräddningar han stod för. Däremot storspelade Ystads målvakt Linus Bolin och var stundtals ett spöke för anfallande drottspelare.

Framåt var Jonny Olsson ett utropstecken. Han svarade för sex mål och det gjorde också Gunnar Steinn Jonsson. Noterbart är att de båda kantspelarna David Löfgren och Martin Bystedt bara gjorde varsitt mål.

Nu går semifinalspelet vidare med match i Ystad på tisdag och därefter är det Drott som återigen har hemmamatch.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista