Laholm

Folkomröstning om Köpingelandet

Socialdemokraterna i Laholm vill ha en folkomröstning om det ska byggas bostäder på Köpingelandet på stadens motsatta sida om Lagan.

Frågan om byggnation norr om Lagan där det idag bedrivs jordbruk har diskuterats i flera år, och den blev senast aktuell när det kom ett förslag från entreprenören Karl Gustaf Axell om att få bygga ett större antal bostäder. En expoateringen kommer för kommunens del att innebära stora investeringar i vägar och broar.

– Jag tror att det är en lämplig fråga att rösta om. Den är konkret och dessutom är man inte eniga inom partierna, säger Ove Bengtsson.

Han tycker att vore bra om den lokala omröstningen kunde ske i samband med det allmänna valet i september. Men för det krävs att fler partier ställer sig bakom socialdemokraternas förslag och det tas fram informationsmaterial till väljarna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista