Halmstad

Fler inblandade i försäkringsfusk

Vid ett tillslag på onsdagen grep polisen fyra män misstänkta för att vara inblandade i det senaste stora bedrägeriet mot Försäkringskassan där en 32-årig Halmstadbo misstänks spelat cp-sjuk och fått ut miljoner kronor via assistansbolag.

Det var för två veckor sedan som ytterligare ett stort bedrägeri i miljonklassen mot Försäkringskassan avslöjades.

En 32-årig man har uppgett sig vara både cp-sjuk och ha diabetes och att han på grund av det behövt vård dygnet om, vilket kostat försäkringskassan 170 000 kronor i månaden. Men trots läkarintyg anade försäkringskassan oråd och i samarbete med polisen, som bland annat i smyg filmade mannen, kunde bedrägeriet avslöjas.

32-åringen häktades tillsammans med mannen som drev det assistansbolag som hjälpte 32-åringen. Ytterligare tre personer, som arbetat som personliga assistenter, har förhörts och erkänt att 32-åringen inte var så sjuk som han uppgett.

Men det finns ytterligare ett assistansbolag inblandat, som 32-åringen använde sig av tidigare. De fyra män som i går greps har kopplingar till det bolaget, som också varit med om lurendrejerierna. Två av männen erkände under förhören på onsdagen och släpptes därför tills vidare. De två som inte erkände är fortfarande anhållna.

Upp mot fyra miljoner kronor tros 32-åringen och de båda assistansbolagen lyckats lura till sig från Försäkringskassan.

I dag ska 32-åringen förhöras på nytt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista