Handboll

Drott till SM-final

Drott vann den avgörande semifinalen mot Ystad med 34-27 (13-15). Efter en mardrömsstart och underläge med 1-7 vände Drott matchen. Vid underläge 2-8 hoppade målvakten Robert Bladh in och räddade fyra skott i rad.

När halva matchen var spelad låg Drott fortfarande under med två mål, men upphämtningen hade redan börjat och Ystad lyckades inte stoppa den. Drott vann till slut matchen med 34-27 och i Österportshallen i Ystad firades det som om det vore en final.

– Hade någon sagt i början av säsongen att vi skulle spela SM-final den 8 maj då hade jag varit mycket tveksam till det. Visst, jag visste att det fanns inom laget och i ledningen, i "Tubbi"(tränaren Ulf Sivertsson red anm), alltså vi hade kapaciteten men att vi skulle plocka fram det så snabbt som vi gjort på bara en säsong, det trodde jag inte, säger Jonny Olsson i Drott.

Nä, det var inte många som på förhand hade tippat att Drott skulle spela SM-final den här säsongen. Både spelare och andra tyckare menar att nye tränaren Ulf Sivertsson är en stor del i framgångarna.

– En liten förtjänst är det ju. Jag styr ju självklart och har lagt upp ett grundspel och koncept. Men sen är vi ju fem-sex andra ledare och sen har vi de här spelarna på banan. De måste avgöra och skjuta mål själva, det kan inte jag göra, säger Ulf Sivertsson.

Finalen mot Sävehof spelas i Malmö lördagen den 8 maj.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista