Svenska Cupen

Ängelholm satte stopp för HBK

Halmstads bollklubb åkte ur Svenska cupen redan i första matchen igår. Det var Superettanlaget Ängelholm som blev för svåra och HBK förlorade med 0-1 på bortaplan.

På Änglavallen i nordvästra Skåne tog superettans tabellelva Ängelhom emot den allsvenska tabellåttan Halmstad. Ett Halmstad som vilade tunga pjäser likt Mikael Rosén i startelvan.

Därför var det inte konstigt att den förre Trelleborgspelaren Björn Westerblad kunde rulla in matchens enda mål och därmed inleda den oväntade skrällkvällen.

För på annat håll, närmare bestämt på Starke Arvid i Ljungskile, kunde laget med samma namn besegra det allsvenska laget Djurgården med 2-0 efter mål av Gabriel Altemark och Johan Friberg da Cruz. Till skillnad från Halmstad matchade Djurgården ett ordinarie manskap och därför var den här matchen en skräll av modell större.

Djurgårdens och Halmstads allsvenska konkurrent Mjällby lyckades dock tråckla sig vidare till åttondelsfinal i turneringen efter ynka 1-0 borta mot Limhamn/Bunkeflo.

Det fjärde allsvenska laget för kvällen, Malmö FF, tvingades till förlängning i Södertälje borta mot Syrianska. Det var bara ett par minuter kvar innan ett avgörande straffdrama som inhopparen Dardan Rexhepi sköt skåningarna vidare i cupen.

På onsdagen går fler allsvenska lag in i turneringen. Bland andra spelar Helsingborg borta mot HTFF och IFK Göteborg borta mot Väsby United.

Leonard Jägerskiöld Nilsson
radiosporten@sr.se