Laholm

Skejtåkare hoppas på en hel park

Ett år efter det att den gamla skejtrampen brann ner i Laholm ser det ut som om rampen blir ersatt. Det kan till och med bli helt ny skejtpark.

Till stor del är det ungdomarna och skejtåkarna Alex Sunessons och Ted Johanssons förtjänst att det kan bli något extra stort.

– Ända sedan rampen brann har kommunen pratat om att bygga ett ställe där vi kan vara. Nu har vi tröttnat och tagit saken i egna händer, säger Ted Johansson.

Tillsammans med Folkhälsocentrum i Laholm har Alex Sunesson och Ted Johansson bildat en förening som jobbar för att det ska byggas en skejtpark i deras hemstad.

--Vi har skrivit stadgar och sådant och snart har vi vårt första möte då föreningen ska bildas, säger Alex Sunesson.

Hittills har föreningen lovats en halv miljon kronor från Hallands idrottsförbund och 300.000 kronor från Laholms Sparbank. Nu väntar man bara på att kommunfullmäktige ska besluta om att också skjuta till pengar. Det föreslås i en motion om den nya skejtparken som ger förslag på att bygga tak på hallen så att den kan användas till tävlingar.

– Jag tycker att det behövs sysselsättning åt våra ungdomar i Laholm. Det klagar på att de inte har något att göra, säger Stina Lindberg (S) som skrivit motionen.