Valldabo fick falsk eurosedel på Föreningssparbanken

Peter Larsson i Vallda, som växlade till sig en falsk eurosedel på Föreningssparbanken i Kungsbacka riskerar att straffas i Tyskland där han skulle handla för den falska sedeln. Han är misstänkt för förfalskning. Peter Larsson vill ha full ersättning för eventuella böter och kränkningen det innebar att bli uttittad av dom andra kunderna i affären. 

Peter Larsson berättar att banken först bara ville ersätta honom för själva den falska sedeln, cirka 1800 svenska kronor, men efter en del diskussioner gick man med på att också betala en schablonsumma på 3 000 kronor för att banken gjort fel.

Peter Larsson tycker att om han själv kan straffas för den falska sedeln så tycker han att banken borde ha motsvarande ansvar. - Jag anser att om man går till en bank så ska det vara det mest säkra stället i Sverige där man ska få riktiga pengar, säger Peter Larsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".