''Gå i pension, Thorsten!''

Flera halländska moderater säger sig idag ha tappat allt förtroende för partikollegan och kommunrådet Thorsten Davidson i Halmstad.
Igår blev det känt att Thorsten Davidson uttryckt sig mycket fördomsfullt om invandrare. Det var när Davidsson intervjuades i ett forskningsarbete om segregation i Halmstad och uttalandet gällde bostadsområdet Andersberg. -Jag tror inte att det är ren illvilja som gör att de steker kycklingar i badkaret, men det är sånt som har hänt därute. Man borrar hål i parkettgolvet och så sitter man och grillar där eller borrar hål i väggen mellan två lägenheter och har gemensam telefon. Nu riktar partikamrater hård kritik mot Thorsten Davidson. Bör avgå -Jag skäms verkligen för såna här människor, säger Guitta Atallah Hajj i Falkenberg som bland annat arbetar med integrationsfrågor i partiet. Jag vill inte jobba ihop med såna människor. Riksdagskvinnan Liselotte Wågö från Halmstad uppmanar Thorsten Davidson att gå i pension: -Han är ju nominerad till kommunfullmäktigevalet, men jag tycker han ska överväga att dra sig tillbaka. Ikväll sammanträder moderaternas kommunfullmäktigegrupp i Halmstad. Henrik von Sydow, förstanamn på höstens riksdagslista, tänker då ta upp frågan om Thorsten Davidsons framtid i partiet: -Mitt förtroende för honom är nog kört i botten. Partiledningen Halmstadspolitikerns kommentarer har även väckt bestörtning i partiledningen. Partisekreterare Johnny Magnusson säger till P4 Radio Halland att Thorsten Davidsons uttalande var ytterst omdömeslöst. -Uppenbarligen sitter han och sprider skrönor. Jag vill att han ber offentligt om ursäkt. Thorsten Davidson själv säger till TT att han idag ångrar sitt uttalande. Han har dock inga planer på att avgå. -Det är ju nomineringstider nu så det är väl upp till de lokala partiföreträdarna att ta i den frågan, menar Johnny Magnusson. Tomas Gustafsson
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista