Varberg

(C) utmanar (M) om kommunrådsposten

Centerpartiet i Varberg utmanar Moderaterna i höstens val och vill återta positionen som det största borgerliga partiet.

1998 tog Moderaterna över som det största borgerliga partiet i kommunen, men när nu Gösta Bergenheim lämnar posten som kommunstyrelsens ordförande ser Centerpartiet chansen att utmana hans tlltänkte efterträdare Jörgen Warborn.

– Det blir ju ett vakuum efter Gösta Bergenheimsom ska fyllas och det underlättar. Vi verkar självklart för ett borgeligt alliansstyre i Varberg men varje parti måste ju lyfta sina frågor och vi tror på våra idéer, säger Harald Lagerstedt som är centerpartiets förstanamn i Varberg.

På onsdagen presenterade Centerpartiet i Varberg sitt handlingsprogram inför valet. Ett program som bland annat sätter fokus på att hela varberg ska utvecklas. Till exempel vill man ålägga Varbergs Bostadsbolag att bygga bostäder även utanför centralorten. Och att partiet nu uttalat går in för att försöka man ta in de fem mandats ledning som moderaterna har om att vara största borgerlig parti, tror inte Harald Lagerstedt ska påverka det borgerliga samarbete med moderaterna.

– Det är ju det som är en valrörelse att varje parti lyfter sina frågor och försöka bli så stora som möjligt, säger Harald löagerstedt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".