Kunder utan kort att betala med letade förgäves efter en söndagsöppen kundservicebutik. Foto: Maja-Lena Hamrén/SR Halland
Halmstad

Gnissel på bussar utan kontanter

Första dagen med kontantfritt på Hallandstrafikens bussar på söndagen gick inte utan problem. Chaufförerna själva klagade över bristande information och teknik som inte fungerade.

Kunder utan kort att betala med letade förgäves efter en söndagsöppen kundservicebutik. Riktigt upprörd var Lars Larsson från Oskarström.

– I Oskarström finns inget försäljningsställe överhuvudtaget. Vi åkte till Halmstad med bil för att köpa betalkort men där fanns ingen kundmottagning öppen när det var första dagen utan möjlighet att betala kontant.

Också chaufförerna hade problem första dagen med kontantfritt och nya rutiner.

– Vi visste inte vilka bussar vi skulle ha. Skyltningen fungerade inte och inte heller kommunikationsradion, berättar chauffören Madde.

Men chaufrörerna var överens om att själva tanken är bra med kontantlösa bussar för att minska risken för att chaufförerna ska utsättas för rån.

– Alla chaufförer är glada för det.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".