Anna Winter. Foto: Maja Jerosimic/SR Halland
Falkenberg

Källsjö marknadsförs som bonnaby

För att locka till sig fler turister är det nu flera inlandsorter i Halland som försöker marknadsföra sig som kulturbygder. En av de orterna är Källsjö i Falkenbergs kommun.

– Det syftar till att skapa nya arbetstillfällen här i Källsjö och bevara de jobb som finns, berättar projektledare Anna Winther om EU-bidraget  för att kunna starta Källsjö bonnaby som består av 9 företagare.

– Vi känner att vi lyckats bra. Det har startats ett nytt företag och någon satsat mer än vad de hade tidigare.

Tanken är att Källsjö, en ort med drygt 300 invånare ska kunna locka till sig fler turister, inte minst en del av alla de som besöker Ullared, som ligger en kvarts bilresa därifrån.  Källsjö är inte den enda orten i Hallands inland som satsar för att försöka marknadsföra sig för att locka turister bort från kusten och in i inlandet. Asige gör en liknande satsning och det är fler orter på gång. Anna Winther, som är hantverkare och som driver en gårdsbutik i Källsjö har stora förhoppningar på projektet.

– Vi har märkt ett ökat intresse när vi började marknadsföra oss på olika sätt. Vi var bland annat på TUR-mässan i Göteborg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".