Kvinnor bluffade sig in i lägenheter

De senaste dagarna har två äldre kvinnor i Halland fått oväntat besök av andra för dom främmande kvinnor. Och båda fallen har syftet med besöken varit att komma åt pengar och värdesaker.

En yngre kvinna som påstod sig vara från socialen ringde igår förmiddag på hos en 79-årig kvinna i centrala Halmstad. Kvinnan släpptes in och de satte sig ner och började prata i köket, där den äldre kvinnan förvarade sin väska med plånbok.

Efter en stund började den 79-åriga kvinnan ana oråd när hon upptäckte att ytterligare en yngre kvinna trängde sig in i lägenheten.

Den äldre kvinnan och en av de yngre kvinnorna började brottas och efter en stund lämnade inkräktarna lägenheten utan att ha fått någonting med sig.

En liknande händelse inträffade senare samma dag i Varberg när en yngre kvinna trängde sig in i en lägenhet i Varberg och påstod sig vara massös. Efter en liten stund dök ytterligare en yngre kvinna upp, men de lämnade lägenheten tomhämta.

Enligt Susanne Holm-Andersson på stöldroteln i Halmstad är det inte otänkbart att det kan finnas ett samband mellan händelserna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".