Dålig ekonomi stoppar friskola

Företaget Kungsbacka Fria Gymnasium, som driver fyra fristående gymnasier i Halland med inriktning på turism, har ekonomiska problem. Det hävdar Skolverket som nu vägrar ge statsbidrag till en ny utbildning på Rosensparregymnasiet i Falkenberg.

I de kreditupplysningar som Skolverket tog in i oktober framgår att bolaget i höstas hade två ansökningar om betalningsförelägganden på sammanlagt 150 000 kronor, och att bolaget inte är momsregistrerat.

Revisorerna har anmärkt på att skatter eller avgifter inte har betalats på ett korrekt sätt,

De här anmärkningarna gör att Skolverket nu säger nej till en ny frisörutbildning på Rosensparregymnasiet i Falkenberg - säger Märta Olofsson på Skolverket.Bengt Walter på Kungsbacka Fria Gymnasium säger till P 4 Radio Halland att Skolverket har grundat sitt avslag på gammal ekonomisk information och att han räknar med att få bidrag till frisörutbildningen när ansökan har kompletterats.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".