Fler prover tas på förorenad mark i Halmstad

Ytterligare ett markområde i Halland misstänks vara så pass förorenat av tidigare industriverksamhet att Länsstyrelsen nu ska göra en särskild undersökning. Det gäller marken där den tidigare ytbehandlingsindustrin Eketånga Mekaniska verkstad i Halmstad låg.

På tisdags kvällen informerades fastighetsägarna om de provtagningar som Länsstyrelsen ska göra efter påsk. Enligt Länsstyrelsen finns det ingen akut hälsorisk för de som bor i närheten av före detta Eketånga Mekaniska verkstad. Nyligen har ett likande fall redovisats i Falkenberg; före detta Kromverken på Tröingeberg. Den första undersökning som gjorts där säger att det finns höga halter av främst krom och nickel i mark och grundvatten.

Johan Asplund på länsstyrelsen säger att det rör sig om mycket liknande verksamheter, men den i Falkenberg var mer omfattande.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista