HALMSTAD

"Går det att bo på Andersberg?"

Ryktet om Andersberg i Halmstad som ett område med mycket kriminalitet, stök och bråk har nått långt utanför kommungränsen. Nyligen skrev en ung kvinna till kommunen och frågade om hon verkligen skulle våga flytta till Andersberg.

Sara Bergström, distriktschef på det kommunala bostadsbolaget HFAB fick uppgiften att skriva svaret och bemöta de ofta förutfattade meningar som finns.

– Jag svarade att man får bilda sig en egen uppfattning, och vi har inget problem i Andersberg. Andersberg är ett jättefint område enligt vår mening. Vi har inga vakanser och vi har inga större problem härute än någon annanstans. Vi ser Andersberg som ett av våra finaste områden.

Kvinnan som skrev brevet säger till Hallandsekot att hon känner sig lugnare efter det svaret. Trots insatser för att rusta upp området verkar Halmstadborna fortfarande ha en del fördomar om Andersberg. Sara Bergström tror att folk skulle ändra uppfattning om de bara vågade besöka området.             Slobodan Matic har bott i Andersberg sedan mitten på 70-talet.

– Vissa saker här kan vara negativa, men för det mesta är det positivt.

Kan du rekommendera folk att flytta hit?

– Ja, om de är vänliga och följer de principer man lever efter är de välkomna.