Halmstad

Halmstad under lupp inför EM 2013

Idag har Örjans Vall i Halmstad haft finbesök. Representanter från UEFA, den europeiska fotbollsfederationen besöker Sverige för att på plats titta noggrannare på dom arenor som finns med i ansökan från Sverige för Dam-Em 2013.

Örjans Valls skick har länge varit ett hett samtalsämne i Halmstad men UEFA verkar efter inspektionen nöjda, kanske för att man redan under U21 EM fick se Örjans Vall som europeisk arena.

Det är Halmstad och Göteborg som främst kommer att ligga i fokus vid ett Dam-EM i Sverige. Göteborg har nybyggda Gamla Ullevi som självklar arena. Halmstad har Örjans Vall, en arena med 90 års historia. Det är också en arena som har fått en hel del kritik den senaste tiden. Men som arena enligt UEFa är det inget problem. Man kommer att bygga om och till det som saknas, precis som man gjorde på U21-EM förra året.

– Örjans vall är ju en gammal härlig genuin fotbollsarena. Med en del kompletterande så fungerade det ju alldeles utmärkt förra året, säger Mikael Salzer, representant för UEFA.

Man har under dagen i Halmstad tittat på fler punkter förutom själva arenan. För vid ett EM ställs krav på transportmöjligheter, hotell och turism. Det är många krav på Halmstad som stad.

I nuläget står det mellan Sverige och Nederländerna och om det blir Sverige så kommer man i början av 2011 börja planera inför EM.