Boende i Tröingeberg vill ha fler provtagningar

Magnus Carlsson, en av dom som bor intill den plats där Kromverken hade sin fabrik på Tröingeberg i Falkenberg, delar miljöchefens uppfattning att det behövs fler provtagningar.

I en kommentar till torsdagens besked om att det finns ohälsosamma ämnen inne i ett par av husen säger Magnus Carlsson till P4 Radio Halland att han vill att en åtgärd genomförs snarast.

Miljöchefen i Falkenbergs kommun Anders Ramberg vill först närmare studera resultatet av luftundersökningen innan några beslut om åtgärder tas. Och Magnus Carlsson håller med miljöchefen om att det känns mer rättvist att ta fler prover först så att man vet mer med säkerhet hur stora halter det rör sig om så att man kan sätta in rätt åtgärder.

De ämnen man hittat inne i de två bostadshus som undersökt är alfatiska kolväten; rester av avfettningsmedel som användes vid före detta Kromverken på Tröingeberg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista