Laholm

Jägare försiktiga efter stöldvarning

Många jägare oroas efter vapenstölderna i Laholm och det är få som vill ställa upp på att prata med Radio Halland på grund av rädsla för att själva drabbas av stölder. Den jägare som Radio Halland besökte var ändå inte särskilt orolig eftersson han tycker att han har ett säkert vapenskåp.

– Jag är inte orolig för att ha skjutvapen hemma. Det tillhör mitt liv med jakten och jag har haft det så länge sen jag var gammal nog för att köpa vapen, säger jägaren.

Jägaren bor i Laholms kommun, men han är inte speciellt orolig för egen del. Hans vapenskåp är väl undangömt och fastbultat både i vägg och golv. Men alla jägare i laholm verkar inte vara lika lugna.

Flera jägare som Radio Halland pratat med i telefon ville inte vara med i radio, även om de fick vara anonyma. De vill helt enkelt inte riskera att fel folk får reda på att de har vapen hemma.

Och flera av jägarna som Radio Halland har pratat med uttryckte också ganska starka misstankar mot att det är djurrättsaktivister som skulle ligga bakom vapenstölderna. Men det är inget som mannen vi fick träffa tror.

– Jag har väl lite svårt att tänka mig det. Förvisso har väl de sina metoder också, men, jag har svårt att tro det, men jag vet inte.