Fler olösta mord i Halland

Dubbelmordet i Onsala är det äldsta bland de oavslutade mordutredningarna i Halland de senaste 25 åren. Här är ytterligare fem som kan vara aktuella för en ny granskning:

I september 1996 mördades en 43-årig man i Trönninge söder om Halmstad. En person var misstänkt för mordet och åtalades för det, men både tingsrätt och hovrätt friade.

Den 7 maj 1999 hittades en illa åtgången kropp i Ätran i Falkenberg. Antagligen hade den legat flera månader i vattnet. Det visade sig var en 37-årig ryss. Det fanns en del spår och även en misstänkt som inte var kvar i landet och där fastnade det.

I december 2004 sköts en man och en kvinna i Halmstad i vad som verkade vara ett rånmord. Paret som var i 50-årsåldern sköts i sitt företags lokal på Pilefeltsgatan i Halmstad. Mannen dog men kvinnan överlevde, trots att hon skjutits i huvudet. Mördarna la beslag på 40000 kronor och försvann i bil. Det fanns vittnen i närheten och det utlystes en belöning på 100 000 kronor, men mordet förblev olöst.

I oktober 2006 hittas 69-årige Malte Johnsson död nedanför ett jakttorn i trakten av Knäred. Första tanken är att han ramlat från tornet, men skadorna visar att han slagits ihjäl. Mordvapnet hittades inte och även Maltes jaktgevär var försvunnet.

Den 12 juli 2008 anmäldes en polsk lantarbetare som jobbade i Tvååkerstrakten som försvunnen. Efter tips letade polisen med hundar runt Strömma kvarn och hittade en illa åtgångne kropp som med hjälp av DNA-analys identifierades som den 56-årige polacken. En person har varit misstänkt för inblandning i mordet. Den personen är dock i Polen och har inte utlämnats till Sverige.

Och så den misstänkta mordbranden vid Yasjön mellan Hyltebruk och Unnaryd i maj i år där en person innebrändes.

Nu är det inte säkert att Leif GW Perssons grupp tittar på alla de här fallen eller om det sedan leder nånstans.