3 års fängelse för 26-årig Halmstadbo

En 26-årig Halmstadbo döms till tre års fängelse för att ha misshandlat sin före detta flickvän. Mannen sökte upp kvinnan i hennes mors hem i Kinnared. Där spände han ett buntband runt hennes hals och spände åt så att hon knappt kunde andas.

Mannen och kvinnan träffades via Internet och hade under mindre än ett år en relation där dom även bodde ihop en tid.

Snabbt visade sig mannens svartsjuka och olika tvångstankar. Vid ett tillfälle installerade han ett program i flickvännens dator för att kunna kontrollera hennes e-post. Han hotade även att döda henne o sig själv genom att frontalkrocka med en långtradare.

När förhållandet tog slut flyttade kvinnan till sin mor i Kinnared. Vid ett tillfälle i våras skulle 26-åringen komma dit med kläder som före detta flickvännen glömt hos honom. Han lurade henne då att hon skulle få ett halssmycke, men i själva verket trädde han ett buntband över hennes hals och drog åt. Därefter slog han henne i ansiktet. Hon fick ingen luft och höll på att förlöra medvetandet. Då skar mannen av bultbandet och kvinnan kunde fly in till grannen.

26-åringen har medgett att han haft för avsikt att döda kvinnan, men ändrat sig i sista stund.

Han döms till tre års fängelse för bland annat grov misshandel, dataintrång och olaga hot

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista