Halmstad

Dyrare handbollsbiljetter efter arenabyte

Efter förra säsongens framgångar och flytt till den nya arenan, höjer nu handbollsklubben Drott biljettpriserna.

Under förra säsongen, i den gamla sporthallen, kostade ett abbonemangskort på de bästa platserna 1600 kronor. Nu tar man 2000 kronor, men enligt klubbens ordförande Sten Liljedal blir matchpriset ändå inte högre.

– Priserna per match är samma som det var förra året, det vill säga 123 kronor förra året och 125 kronor det här året. Man får ändå en rabatt för normalt pris är 160 kronor för de platserna. Sedan har vi lagt till andra abonnemang för att kunna möta det ökande intresset för handboll. På de plaster som är på den övre sektionen har vi ett abonnemang för 1400 kronor och så har vi skapat ett abonnemang för familj och ungdomar. Så att bilden av att vi skulle ha höjt priserna stämmer inte överrens med verkligheten. Vi hade vissa kampanjer i början av säsongen och vi hade extra möjligheter när vi flyttade till arenan, på det viset kan det ha blivit missförstånd, säger Sten Liljedal, ordförande i HK Drott från Halmstad.

Bland annat fanns förra året en möjlighet att köpa ett abbonemang för matcherna i den nya hallen efter flytten med en bra rabatt. Dessutom andra typer av rabatter som nu  också är historia. Den stora skillnaden  är alltså att lagen i elitserien i år delas upp i två geografiska pooler, som innebär tre fler matcher det här året och där lagen  i resp pool möts tre gånger i st för två  och där Drott förutom premiären mot nyuppflyttade Aranäs från Kungsbacka också ska möta dom hemma senare under säsongen. Det innebär som Sten Liljedal säger att priset på abbonemangskortet höjs ,men utslaget på antal matcher stannar höjningen vid 2 kronor per match.

För biljetter till enskilda matcher blir det något höjt pris för de bästa platserna, men också sänkt pris på de mindre attraktiva stolarna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista