Protester i Tvååker

Över tusen personer protesterar mot förslaget att lägga ner äldreboendet Sannagården i Tvååker. På de namnlistor som kom till kommunstyrelsen i Varberg i dag säger undertecknarna att de vill ha möjligheter att bo kvar i Tvååker och att alla rum på Sannagården i dag är uthyrda.

Sannagården har i dag 24 platser och nedläggningsförslaget är en del i ett sparpaket inom socialnämnden. Gerd Johansson som är sekreterare i Tvååkers anhörigförening säger till P4 radio Halland att det inte finns någon fråga som har engagerat så många.

Nu har sannolikt politikerna i socialnämnden tagit intryck av den kraftiga opinionen och valt att skjuta på frågan och gett förvaltningen i uppdrag att ta fram en prognos för hur stort behovet av äldreplatser är i dom olika kommundelarna på längre sikt. Gerd Johansson säger att det är bra om man gör långsiktiga besparingar och också tänker igenom vad beslutet betyder för dom anhöriga. Läggs Sannagården ner blir det besvärligare för Tvååkersborna att besöka sina anhöriga.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".